dijous, 16 de març del 2023

Matí dibuixant a Vilobí d'Onyar

El castell de Vilobí és una edificació del segle XII amb l'afegit, a la part de llevant, d'una façana d'estil neogòtic i unes torres del segle XIX.
Situat dins del nucli urbà, al costat de l'església, està documentat des de l'any 1241 (castro Villabino) tot i que la seva construcció degué ser anterior (els senyors de Vilobí són esmentats al segle XII). Va pertànyer a diverses famílies al llarg dels segles (els Sanmartí, els Cruïlles i els Sarriera-Sitjà) L'any 1872 va ser adquirit per Pere Madrenys, el qual va encarregar la reforma historicista de la façana principal que li va atorgar el seu aspecte actual .
Josep, fill i hereu de Pere Madrenys, va morir sense descendència, l'any 1942 i va deixar tots els seus béns a un nebot, Josep M. Vivas i Madrenys, qui en morir el 1974 el cedí al seu fill Joaquim Vivas i Solà, que hi resideix actualment amb la seva família.
Avui hem gaudit d'un matí espectacular i la família Vivas molt amablement ens han deixat dibuixar les vistes del castell i l'església des de dins la tranquil·litat del seu jardí.
Quan hem acabat, la Teresa ens ha convidat a un refrigeri a l'interior de la planta baixa i ens ha explicat la història del castell.
Moltes gràcies per tot i per deixar-nos dibuixar el castell de Vilobí d'Onyar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada