dilluns, 27 de març del 2023

Dolça trobada!!!

Aquest últim diumenge ha estat una de les trobades més dolces i rodones que hem viscut els USK de Girona. I per què? Si sou de l'Alt Empordà, i fins i tot del Baix, segur que sabeu de què parlem. De tortells, és clar! I és que hem anat a Bàscara i dibuixar i a provar l'excepcional tortell bascarenc, convidats per l'Àngels Teixidor, primera tinent de l'alcaldia, que ha tingut l'amabilitat de convidar-nos al seu bonic poble i a la 37a edició de la Fira del tortell que s'hi celebra any rere any.  

Bàscara ens ha sorprès. És un poble que conserva bona part del seu esperit medieval, enfilada en un turó i a la vora del riu Fluvià, que mulla els seus peus, com una Toledo empordanesa. I sí que n'és de bonica la vila, i molt! I vestida de festa, ha resultat seductora. Hem pogut comprar pa, formatge, artesania, mel i tota classe de productes artesans i naturals, fets com abans. I els tortells, òbviament. Perquè recordarem la trobada com la més dolça de les trobades.  

Així que hem gaudit de dibuix, tortell i una magnífica explicació sobre els orígens de la Fira i la gestació del tortell bascarenc de canyella o de xocolata. I aquí podeu gaudir del reportatge fotogràfic i dels dibuixos que hem fet, escampats arreu de Bàscara. Si teniu ocasió, no us la perdeu cap any. Nosaltres, pensem tornar-hi!!!




Crónica: Àngels Prat
26 de març 2023



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada