dilluns, 9 d’octubre del 2023

Dibuixar entre llibres


La relació dels "sketchers" i la Biblioteca Pública Carles Rahola, ve de lluny. Quan varen inaugurar el nou edifici, els "sketchers" van aprofitar la novetat i hi van celebrar la seva primera trobada nacional, el I USk Catalunya. Després, hi hem tornat alguna altra vegada. Així que, quan ens van proposar, des de la Biblioteca, fer una trobada commemorativa pel 175è aniversari de la creació de la institució, no ho vàrem pensar dues vegades.
Sembla que dibuixar en una biblioteca no sigui una activitat molt adient tenint en compte la trajectòria, gairebé rural i a l'aire lliure, dels "sketchers" gironins. Però res més allunyat de la realitat. Primer, perquè aquesta biblioteca és especialment encisadora per la seva llum, les seves línies rectes i la seva arquitectura, alhora sòbria i serena. També, perquè la pau i el silenci en el qual et submergeixes en entrar, facilita la concentració i aquests moments tan "zen" que els dibuixants coneixem bé quan estem concentrats. I, en últim lloc, perquè dibuixar llibres, i gent entre ells, és una activitat preciosa, que molts mestres de la pintura han abordat, i ens sembla que la unió de dues activitats, com l'art i la lectura és un maridatge perfecte.
Avui, la Núria ens ha rebut cordialment, i hem deixat bona part dels nostres dibuixos a la biblioteca amb la finalitat de, si és el cas, fer-ne una exposició. Gràcies, Imma i Núria, per l'oportunitat que ens heu donat de tornar a gaudir d'aquest espai magnífic al cor de Girona




Girona, 7 d'octubre de 2023
crònica: Àngels Prat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada