divendres, 10 d’agost del 2018

Temps d’estiu, temps de dibuix ( primer capítol )


Com deia la meva sàvia iaia valencianeta, "quan arriba lo caloret i l'estiu que toca cuca viu, la gent marxa a voltar-la, xiquetonet meu". Els dies llargs i les altes temperatures sufocants, que aquest any ens han trigat a venir, per fi ho han fet, i les ganes d'anar a dibuixar llocs diferents i canviar d'hàbitat per uns dies surt de dins de cada sketcher, i en la mesura del que podem, comencem a córrer món i fer el que sabem fer: deixar constància dels llocs visitats amb dibuixos de tota mena.

Ens heu enviat dibuixos des de Saragossa, Galícia, Fontainebleau, la Cerdanya, Menorca, Roma, aeroports, platges paradisíaques, muntanyes per escalar... Qui no ha pogut anar tan lluny ha anat a "sketxar" fins i tot en nits bruixes a Arenys de Munt, i una colla de lloretencs s'ha organitzat per trobar-se un cop per setmana per immortalitzar aquell raconet tumultuós de la Costa Brava.

L'Àngels des d'Ourense





La Maryrose:




La Rosa:




L' Amadeu des de Menorca:




Jordi Serrat, ens diu:  "un parell de dibuixos que vaig fer els dies que vaig marxar a Roma.
Per entrar al Colisseu havies de fer una cua d'una hora i mitja. No cal que et digui què vaig fer mentre ens esperàvem.
L'espera a l'aeroport també va ser productiva."


En Pep i la Rossy a nits bruixes a Arenys:





Explicació Lloret de Mar (Montse Fando):"Segona trobada estiuenca de dibuix a Lloret.


Dibuixants de Lloret i urbansketchers de Girona ens hem tornat a trobar per dibuixar sota una calor impressionant i buscant la brisa marina. Vàrem estar dibuixant a Sa Caleta, un dels indrets més màgics de la Costa Brava. Envoltats de barques vàrem fer les nostres diferents interpretacions. Rosa H., amb la seva llibreta de format llaminer, ens va delectar amb un dibuix polit i molt alegre i amb uns colors molt vius. Va venir l’Alex,  un nou dibuixant, que amb molta prudència i timidesa i amb un quadern acabat de estrenar,  va fer un dibuix a tinta amb molta subtilesa fins i tot captant el vol de la gavina. Va prendre nota dels materials i va passar una molt bona estona desconnectant amb el dibuix,  tal com ens va dir. Juan,  amb les seves tintes,  va fer un dibuix amb una explosió de color on subtilment va dibuixar la cala amb la línia. Lafando va intentar congelar l’escena amb tinta blava i aquarel.la buscant la llum de la tarda que a poc a poc es va anar enrogint.


Així vam passar la tarda els quatre dibuixants de la segona sessió estiuenca. Concentrats i relaxats.


Estem preparant la tercera trobada al Turó Rodó de Lloret pel proper divendres 10 d’agost. La nostra companya Rosa ha gestionat per a què els que podem anar, entrem gratuïtament al poblat ibèric que està al turó de sobre Sa Caleta. Dibuixarem des d’un lloc especial escollit pels ibers que s ubicaven en indrets amb vistes privilegiades. On un pot veure sense ser vist. El somni de l'sketcher: Dibuixar el que veiem des de la invisibilitat.


Animeu-vos a venir. Us hi esperem !!"

Sketchers de fora, vinguts de Rússia, Anglaterra i els Estats Units han estat entre nosaltres i n'han deixat la seva obra, on admiren el nostre petit país tan petit, que deia en Llach. Per no parlar de l'expedició almogàver-gironina cap a les terres portugueses, portant la nostra bandera de segell blau de la pau sketcher a Porto.



Ed d'USK de Bristol i ens diu: "Hi Girona Urban Sketchers!.
I’m in Girona next month with my wife Sally, on Tuesday 7th and Wednesday 8th August, and we would love to meet up with some local sketchers.
I live in Bath, UK, am a member of USk Bristol (nearby larger city) and have a blog for my sketching".






Anastasia Youkki, presi de usksantpetersburg:


Estem només a mig estiu i hem volgut fer-vos un tastet de tot això arribat de terra endins i mar enllà, de tan bon sketch-record que ens heu enviat per diferents vies: whastapp, mail, instagram, facebook, etc.

A la vegada us convidem a seguir compartint els dibuixos dels llocs que visiteu, ja que farem una segona publicada en aquest blog a primers de setembre.

De moment, gaudiu d'aquests primers... Gràcies sketchers de Girona i tot el món per la vostra confiança i no pareu mai, mai de dibuixar i anar més lluny, sempre molt més lluny, que cantava en Lluís i el poeta Cavafis!



crónica: MacJepi
correcció: Àngels Prat
maquetació: Toni  Xifre
fotografia:  tots els autors dels dibuixos














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada