dilluns, 21 de maig del 2018

Fent la ronda per Sant Joan

dissabte 19 de maig
El temps ens ha tractat bé i no ha caigut ni una gota d’aigua fins que hem fet la fotografia final. D’això se’n diu "anar d'un pèl"! Avui ha estat un dia també per recordar i gaudir de les boniques imatges que han impregnat les nostres retines.


 Sant Joan les Fonts ens ha convidat pel seu particular temps de flors, i hem gaudit d’una experiència pionera a Catalunya, el seu Rondacroquis, un circuït proposat per dibuixar i gaudir del paisatge alhora, a través de la pràctica de diferents tècniques artístiques a l’aire lliure, els usuaris puguin anar descobrint punts de vista diferents del patrimoni natural i cultural de Sant Joan les Fonts



 Hem arribat una mica aviat, la convocatòria era a les 10.30 per si algú no tenia prou temps per dibuixar. L’esmorzar i inauguració oficial era a les 11, potser un pel tard pel que estem acostumats, però això ens ha permès prendre consciència del magnífic lloc en el que estàvem  i capturar les primeres imatges del dia.


La inaguració oficial, ha estat acompanyada d'un bon esmorzar i les càlides paraules de benvinguda de la regidora, la Maria, area de Promocio, Turisme I Cultura,  l'alcalde i l' Anna, regidora de Promocio Municipal





 



 



 

Avui també ha estat un dia de noves coneixences: la Lola i en Carlos, procedents de Màlaga i Cuenca respectivament, que per motius de feina, han vingut fa poc a Catalunya i que també tenen el delit del dibuix; la Margarita i la Neus, que han vingut acompanyades de la Carme de Sant Cugat, a la que ja coneixíem de Breda, i que han col·laborat en el disseny dels panells del Rondacroquis que ens han proposat; per últim, la Carme, una amiga de la Rossy que ens ha acompanyat per primera vegada



Fetes les presentacions i la inauguració, i posats en coneixement de l’experiència del Rondacroquis, cada un s’ha dispersat cercant el trosset de Sant Joan que volíem deixar als nostres quaderns.

 L’ajuntament també ens ha facilitat, a aquells que ho volien, alguns materials per poder experimentar noves tècniques artístiques. La nogalina ha tingut força èxit! Ho podem veure en aquest dibuixos del Massimo de la Facultat de Belles Arts de Barcelona, que ha vingut a participar del Rondacroquis.

 
Per què a banda dels Urban Sketchers de Girona, avui allà s'hi han congregat estudiants d’art i artistes de tota mena. Aquí podem veure al Pep amb el Manuel, un italià de Milà, que han coincidit mentre dibuixaven.
 
Hi ha via 5 panells distribuïts a diferents llocs, i el primer d’ells era el del magnífic pont medieval que descansa sota l’església parroquial  i com alumnes aplicats, molts de nosaltres hem fet la feina que ens manaven: dibuixar el formidable pont que travessa el riu Fluvià, construït amb pedra volcànica, i que li dóna un singular caràcter a la vila .


El següent punt era l’hort del rector, on hi ha un circuit aromàtic i terapèutic, però a més, s’hi gaudeix d’una magnífica vista de la part posterior de l’església parroquial.
 
Seguidament el salt d’aigua del Moli Fondo ens ha acaronat amb el seu murmuri incessant mentre dibuixàvem, la nostra manera de fer meditació
 

Els dos últims punts, ja quedaven més retirats, el monestir i el Castell de Juvinyà, i no ens va donar temps a dibuixar, però si menys no, hem guardat a la memòria aquests bells indrets per tornar-hi una altre dia i acabar la feina d’atrapar amb els nostres estris artístics la bellesa d’aquests paratges. Altres, han sortit de guió i han dibuixat arreu, la majestuosa esgleéia nova i allò que els sorprenia o els enamorava, aprofitant també les instal·lacions florals que adornen la vila aquests dies.


En qualsevol cas, hem recollit una bona col·lecció d’imatges magnífiques d’aquest bonic poble de la Garrotxa.


La foto final l’hem fet dins de l’oficina de turisme perquè ja plovia, i volem agrair la paciència del jove que atenia a l’oficina, que ha esperat a tancar a què nosaltres acabéssim de fotografiar quaderns i grup .
Aquí, com dèiem, podem veure, juntament amb els USK Girona, el Massimo, la Carla i l’Òscar, estudiants de diferents Escoles d’Art de Catalunya que també han participat en el Rondacroquis de Sant Joan les Fonts.
 

Després alguns ens hem quedat a dinar al restaurant 9 Falgueres, a la plaça de la Vila, i mentre érem allà ha caigut el gran xàfec que ens havia amenaçat tot el matí

  
Les sortides amb USK Girona no defrauden mai: bona companyia, llocs magnífics i bons àpats, no hi falta de res!
report: Àngels Prat
fotografies: Juma- JoseLuis- Agustí-Rossy-


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada