dissabte, 17 de desembre del 2016

Un dissabte a Calella de Palafrugell

Barques, dibuixos i trobades d’hivern

Dins de les trobades d’hivern dels USK Girona, aquest cop hem repetit indret: Calella de Palafrugell ens demanava una visita. Primera, perquè uns quants dels nostres companys hi feien una exposició a la biblioteca de Palafrugell, i en segon lloc, perquè a la tardor i a l’hivern, quan el brogit de l’estiu ja no hi és, la pau i la calma de les barques dormint tan a prop de la platja i les cases, fan especialment atractiu aquest lloc. La remor de les onades i la companyia de la munió de gats que corren per allí, li confereix una màgia especial, que convida a dibuixar. I si no veieu-ho vosaltres mateixos:


Vàrem arribar a la cita no gaire puntuals, ens anunciaven tramuntana, i fins l’última hora hi va haver indecisions. Finalment, una foto a les escales de la Plaça de Port Bo dóna testimoni de què ni hi són tons els que estan ni estan tots els que són. Alguns ja estaven esmorzant o dibuixant.Després, cada un va cercar el seu lloc, a recer a ser possible. No feia fred, però la humitat del mar i la manca d’un solet reconfortant, ens feia agrair una mica de refugi. I sota les voltes del carrer de Miramar o a l’aixopluc de les escales, eren tan bon lloc com qualsevol altre:


I entre barques, onades i gats, tothom es va posar a la feina:

 I aquests són alguns dels resultats. Els magnífics colors de l’Amadeu:
El traç mestre del Lluís:La bonica perspectiva de la Rosa:

 


El delicat traç de la Toni:
El detallisme de l’Àngels: 

La llum de la MªRosa,
i tots els bonics dibuixos d'en  Josep Mª, la Roseta, En Quel, En Ton, La Montse, La Bruna, L'Agustí, En Pere, La Martta, En LLorenç, La Juma, La Roser, l'altre Montse, en Pere, la Natalia i l Alexia.Al final, la foto de grup i els nostres quaderns:
 


Després, la majoria vàrem anar a dinar a La Riera, a Palafrugell. Dinar en bona companyia i compartint dibuixos, quaderns i mirades. Perquè cada dibuix que fem és una mirada diferent al món. Al final, cita a la Biblioteca de Palafrugell, un magnífic edifici dissenyat per Masó com a cooperativa de consum l’any 1865, i restaurat fa uns anys per l’ajuntament, on, en el seu pati, s’hi exposaven els dibuixos dels companys palafrugellencs. Aquí tenim alguns dels expositors: Amadeu, Llorenç i Toni. També hi exposaven en Lluis i en Jordi, que no estan a la foto. La resta són companys "esketxaires" que vàrem anar a veure l’expo.
 

A la Biblioteca hi havia els gegants Pitu i Lluna, gegants de Palafrugell, que l’Àngels no es va poder resistir de dibuixar un cop a casa. Sembla ben bé que són mar i muntanya, oi?
fotos d'en Quel, Josep Mª, ...i una mica de tots
reportatge de l'Àngels

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada