dissabte, 10 de desembre de 2016

L'Ajuntament de Lloret de Mar, felicita el Nadal amb un dibuix d un sketcher

Avui hem anat a dibuixar una Nadala per Lloret.

Quin serà el dibuix escollit?

La Rosa Haba, ens ha convocat una vegada més a LLoret, aquesta vegada per dibuixar una Nadala solidària.

L'Alcalde li va dir que li agradaria poder tenir una felicitació de Nadal dibuixada per un sketcher.

  

Ah per cert volia aclarir un mail que vaig enviar per la convocatòria:
Dir-vos que com a Girona USK, no cobrem, que molts dibuixem sense buscar res més que, passar-ho bé, fent el que ens agrada,  però que com a persona, artista  o particular, evidentment si es pot cobrar, es pot cobrar i s’ha de cobrar, millor adjunto el mail d'en Lluïsot, un gran artista i comunicador, que crec que val molt la pena lleguir-lo: 
“L'esquetxing pot ser una afició, però sens dubte, per a mí, l'esquetxing és tot un art, i és l'art més antic que tenim documentació. Ja els homes primitius, sortien de la cova, veien un bisont, o un cavall, i això dibuixaven. Nosaltres sortim de casa, veiem un arbre, un cotxe i un edifici, i això dibuixem.
El que dibuixem ho podem regalar, ho podem cedir per publicar, ho podem cremar, però sempre, SEMPRE, té un preu i un valor incalculable.
De qualsevol art, dels poetes, dels ballarins, dels actors, dels dissenyadors gràfics, dels escultors, dels novel·listes, dels músics i també de l'esquetxing, no només tenen dret de cobrar la seva obra, sinó que tenen l'obligació de cobrar-la. És a dir, que no només "no es podem cobrar", sinó tot al contrari, hem de reivindicar que els dibuixos que fem s'han de pagar (i molt bé). Si nosaltres no sabem fer valorar el nostre art, mai aconseguirem que altres persones el valorin com a art. La meva lluita respecte a l'esquetxing és la de reivindicar-lo com a art, no com una simple afició. Jo veig el que dibuixa la gent, que no és professional del dibuix com jo, i em quedo parat de l'art que té tothom. Jo ho sé apreciar l'art de l'esquetxing, ara és el moment de fer que la societat també ho reconegui com a art. “

Els artistes d'aquesta trobada us desitgem molt bones festes

  Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada