divendres, 2 de juny del 2023

Matí dibuixant a Peralada amb alumnes d'Eso de l'Institut


La reunió d'avui dijous es va programar a Peralada per fer una activitat amb els alumnes de primer curs de l'ESO de l'Institut de Peralada. A primera hora, entre les vuit del matí i les nou s'ha desenvolupat al saló d'actes del Centre d'Activitats Municipal una xerrada sobre el dibuix i la manera com els Urban Sketchers el veiem i el practiquem.

A continuació els alumnes, acompanyats per tres professores del centre s'han dirigit a la placeta d'entrada al poble des de la carretera a Vilabertrán per reunir-se amb la resta del grup dels urban Sketchers. Des d´allà ens hem repartit pel centre del poble. Cadascú ha buscat un racó o una vista per dibuixar i joves estudiants i urban sketchers hem dibuixat junts.

Hi ha hagut intercanvi d'idees, preguntes i petició d'opinions i consells sobre temes de dibuix i l'activitat ha estat força agradable, malgrat els treballs que es feien a la plaça de l'ajuntament per preparar la Fira Medieval que comença demà al poble.

A prop de la una de la tarda ens hem reunit a la plaça per fer les fotos dels dibuixos realitzats. Per a aquesta jornada disposàvem d'un segell especial creat expressament i en què es representa un roc, figura heràldica que figura a l'escut dels Rocaberti, antics senyors de Peralada ia l'escut actual del municipi. Abans de la foto de dibuixos i quaderns, la majoria dels participants han volgut estampar-ho als seus dibuixos.

Després de fotografiar els dibuixos han arribat les fotos dels participants, primer el grup complet d'estudiants i urban sketchers i després només els urban sketchers, moment en què els alumnes i les seves professores han tornat a l'Institut i els visitants ens hem acomiadat per tornar a casa, contents i emocionats per l'interès demostrat per aquests nois i noies a alguns dels quals creiem que aviat veurem dibuixant a les nostres reunions.


Crònica: Roberto Plà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada