dijous, 5 de gener del 2023

Primer matí dibuixat del 2023, al Museu d'Art de Girona

Feresa de silenci és l'exposició temporal que trobem aquests dies al Museu d'Art de Girona i que hem anat a dibuixar. Aquí s'hi presenten obres d'una vintena d'artistes femenines vinculades a la revista Feminal, publicada a Catalunya entre 1907 i 1917.
Per poder visitar aquesta exposició i dibuixar-la, organitzant una de les nostres trobades de dijous, ens posem en contacte amb la directora del Museu Carme Clusellas. Els sketchers som sempre benvinguts en aquesta casa, com així ens ho han desmotrat avui.
Reunir i exposar aquestes obres ha estat un veritable esforç, perquè moltes pertanyen a col·leccions particulars, o estan repartides per fons de museus i la visibilitat que se'ls ha donat fins ara ha estat pràcticament nul·la. Moltes dones artistes van desaparèixer del panorama cultural passat el primer quart de segle, i van quedar en l'anonimat perquè les seves obres no van arribar als museus, tot i que moltes d'elles van fer exposicions i mostres en diferents galeries catalanes. L'obscur temps de la dictadura va acabar de reblar el clau.
Els dibuixants ens hem repartit per les sales de l’exposició, cercant les obres que més ens agradaven en aquesta mostra irrepetible, tot i que alguns han cercat imatges més litúrgiques en l’interior del museu, o han cercat la seva inspiració en l’entorn de la catedral. En qualsevol cas, hem dibuixat i gaudit com sempre.
En aquesta vigília de reis, no hi ha millor regal que passar un matí entre amics i companys d'afició fent el que més ens agrada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada