dilluns, 5 de setembre del 2022

Dibuixant el romànic a Sants Metges

Poca gent sap que el nom de Kerunda, que va donar origen al toponímic de l'actual Girona, no és original del lloc que actualment ocupa la ciutat, sinó d'un poblat ibèric ubicat a la muntanya de San Julià de Ramis. Allà, amb el temps, també s'hi va establir una fortificació romana i, encara més tard, un temple dedicat als germans metges Cosme i Damià, que foren màrtirs cristians que van morir en les persecucions de Dioclecià. I en aquest turó, ple d'Història, amb majúscules, hi hem anat disposats a retenir en els quaderns el rastre d'aquest passat viscut.

Però no només ens han portat aquí les nostres ganes de dibuixar, sinó també la de gaudir de l'obra de la companya Ció Abellí. Els seus boscos, ombrívols i encisadors, ens han transportat a la màgia dels druides que ocuparen aquestes muntanyes fa més de dos mil·lennis. Li agraïm que ens donés l'oportunitat de veure els seus quadres i de descobrir-nos aquest indret, dues fites que per elles mateixes ja haurien estat prou justificació per arribar-nos fins aquí. Però és que a més, hi hem anat a dibuixar, i això ja ha estat l'excel·lència per nosaltres.

Agraïm, abans que res, la rebuda d'en Pere Pujolràs, regidor de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis, i a la gent del bar Can Bota, perquè dibuixar amb el cap ben informat i l'estómac ple, és la millor manera de garantir que es faci una feina ben feta. La resta, depèn de nosaltres.

En Pere ens ha explicat l'origen de tot plegat i les intervencions que s'han realitzat en el temple romànic que contemplem, i, després d'esmorzar i veure l'exposició, hem fruït de les vistes del turó i del temple romànic, de la pau del lloc i de l'esplèndid dia, per deixar-nos la pell en el paper. Ja en veieu el resultat. 


Des d'aquí es domina la plana de l'Empordà i la Depressió Prelitoral. No és casualitat que aquest fos un punt estratègic des de fa tant de temps, però la bellesa de les vistes està per sobre de la utilitat que històricament se li ha donat al lloc. El temple romànic és preciós i des del seu campanar, hom podria passar hores contemplant la província de Girona, que hi jeu als peus.

En definitiva, una nova jornada de dibuix inoblidable retratada en els nostres quaderns. Gràcies a tots els que ho heu fet possible!

Dissabte, 3 de setembre de 2022
Crònica Àngels Prat
Fotografia: Jaume, Juan, Gemma, Àngels, Laura Toni

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada