dilluns, 18 d’abril del 2022

Dibuixem a la FESTA DEL MAIG de Cornellà del Terri


La Festa Major de Cornellà del Terri s'estructura al voltant del ritual de l'arbre, un tipus de pràctica força abundant en diferents indrets del món, molt estès antigament, i que venera l'esplendor de la vegetació i el poder dels arbres com a artífexs de la fecundació de la terra.

Les celebracions comencen Divendres Sant, quan un grup d'homes van a cercar l'arbre, el pollancre o l'àlber, més alt i ben plantat dels que hi hagi pels volts de la vila. Una vegada escollit i abatut, li esporguen bé el brancatge inferior i el transporten fins a l'interior del poble, deixant-lo preparat per substituir el de l'any passat, que s'ha mantingut dret fins aleshores. Aquest arbre, que es coneix popularment com a maig, serà l'eix de totes les celebracions posteriors. 

Ha estat un altre matí genial, a Cornellà del Terri, convidats pel Josep, que ens ha explicat el significat de la festa de l'arbre tal com ho relatem aquí. Després ens ha donat un val, cortesia de l'ajuntament, per a un entrepà, i ens hem disposat a dibuixar l'arbre, el cornut i tot el que ens ha agradat. Alguns hem triat un lloc una mica massa assolellat.

Al final hem anat una mica descompensats a l'hora de fer la foto final, ja que l'arbre ens ha fet esperar. Per rematar ens han convidat a un piscolabis de final de Festa Major. 
Moltes gràcies per  tot, ens ha encantat conèixer i dibuixar la vostra Festa.


crònica: Toni Xifre
fotografia: Gloria, Nuri, 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada