divendres, 10 de setembre del 2021

El Pa Volador, Vilatenim

La darrera trobada de les tardes d'estiu dibuixades ha estat al Restaurant El Pa Volador a la Masia Pagès. No és habitual dibuixar en un restaurant, però val a dir que ha estat un encert.


Alguns, els que hem pogut, ens hem trobat per dinar i intercanviar opinions sobre la situació de l'urbansketching a Girona i arreu.
A l'hora del cafè ha arribat la resta de la colla i ens ha faltat temps per repartir-nos pels diferents espais de l'antiga masia i dibuixar.

El Pa Volador és una masia del segle XVI restaurada i modernitzada. L'edifici és una meravella on s'hi nota l'empremta de Duran Simón en la decoració tant de la façana com dels detalls de l'interior.
La casa consta de tres crugies a la planta baixa amb voltes de llunetes. De la crugia central en surt l'escala cap el primer pis, on s'hi troba una sala central voltada de nombroses alcoves convertides en petits menjadors molt acollidors i creant diferents ambients.
A la masia Pagès hi va viure l'Anicet de Pagès i de Puig, poeta romàntic català que participà assíduament als Jocs Florals de Barcelona, on va ser nomenat Mestre en Gai Saber el 1860. Una làpida commemorativa feta per en Carles Fages de Climent es troba a l'exterior de la masia.
Malgrat la forta xafogor, vàrem preferir dibuixar els exteriors de la masia, com queda reflectit en els dibuixos.








Una tarda d'estiu molt agradable, amb molt bona companyia i en un indret peculiar i ple de simbolismes, una llàstima que s'acabin aquestes tardes.

dijous, 9 de setembre 2021
crònica: Teresa Pous
fotografia: Glòria Dargallo - Jaume Garriga - Roberto Plà - Toni Xifre - 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada