dilluns, 22 de juliol del 2019

D'Empuriabrava a Castelló d'Empúries

Ens trobem el dissabte 20 de juliol, a les 10 h. Al centre cívic d'Empuriabrava (a l'oficina de turisme a on ens faciliten plànols i motxilla vermella de cordons d'Empuriabrava ) allà ens espera el càmera de TV Empordà, en David, un noi, que fa una petita entrevista, a la nostra sketcher més mediàtica, la Rosa i a la Marta, que li reconeix l'accent andalús, ( fàcilment reconegut per un Malagueny).
https://www.youtube.com/watch?v=xmkzJbA8MB8


Arriba la Pilar Farrés i molt amablement ens rep, quedem en retrobar-nos més tard a Ecomuseu-Farinera, com sempre tots tenim ganes de buscar un racó per dibuixar. (Ponts peatonals, desembocadura la Muga, club nàutic…........)
Empuriabrava ens sedueix pels seus Canals, però si no ho coneixes, és una mica caòtica, et trobes carrers tallats pels canals i costa trobar un lloc, és gran i ens escampem fins a les ¼ de 2, hora que "pleguem veles" i anem cap a Castelló d'Empúries a l'Ecomuseu-Farinera. "L’Ecomuseu-Farinera té els seus orígens en un molí fariner mogut per la força hidràulica que proporciona l’aigua del rec, que s’obté del riu Muga gràcies a la resclosa que hi ha a Vilanova de la Muga. Els primers documents localitzats que parlen d’aquest molí són de l’any 1331"


La Carme Gilabert, directora de l'Ecomuseu- Farinera ens ha facilitat fulls, per poder dibuixar (i qui vulgui) pot deixar-los exposats a l'exposició temporal: Geografies COMPARTIDES que es podrà visitar gratuïtament fins al 6 d'octubre de 2019.
A 2/4 de 2 anem arribant i anem penjant els dibuixos que hem fet (alguns han tingut temps de fer un altre dibuix a la llibreta).
Tot seguit un magnífic aperitiu amb vermutet inclòs , en un lloc fresquet i amb una magnífica exposició de fotografies Geografies COMPARTIDES, centrada en Castelló d'Empúries i els seus carrers, places i carrerons de la vila, per descobrir els rostres que l'habiten en el present, i registrar algunes de les seves històries i vivències. Geografies COMPARTDIES vol posar nom propi a les persones i les històries humanes, cada una, única i particular, que teixeixen la quotidianitat del poble. Petits i grans, homes i dones, (comissariada per l'artista Pilar Farrés i el fotògraf Manel Puig).


 


 
 

Moltes gràcies Pilar i Carme, per la vostra amabilitat i professionalitat, no ha faltat ni un detall, tots hem sortit amb un regal molt ben encertat, uns paspartús per poder emmarcar els dibuixos que millor ens hagin quedat. Hem estat encantats de venir i compartir un dissabte al matí amb vosaltres, com diu la Montse, hi tornarem!!! ens queden molts racons per dibuixar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada