diumenge, 15 de setembre del 2024

Dibuixant a la fira del formatge de Lladó

Aquest matí hem arribat ben d'hora a Lladó, un poblet d'uns 800 habitants de l'Alt Empordà. Les parades ja estaven preparades i els paradistes iniciaven converses amables o aprofitaven els moments de calma per esmorzar.

Al cap d'una horeta aquelles places s'han anat omplint de gent i més gent. L'olor de formatge es barrejava amb olor de bunyols o de sucre cremat. Temptacions prou atractives per als sentits!
I entre la gent caminant amb la copa de vi i el plat de formatges, allà ens hem instal·lat els sketchers, dibuixant i pintant la fira, els visitants, els edificis del poble... aquí teniu els resultats!
No cal dir que avui hem estat molt envoltats de gent, no tan sols per l'enorme quantitat d'assistents a la fira, sinó també per alguns acompanyants nostres, que, sense pintar, formen part del moviment sketcher. Tots ells i elles ens animen, recolzen els nostres esforços, ajuden a fer aquest grup més gran en tots els sentits. Ja sabeu qui són! Gràcies a totes i tots


Crònica: Mercè Fontserè 

dijous, 12 de setembre del 2024

Albirant i dibuixant des del Far de Sant Sebastià

 

Girona sempre ens sorprèn. Potser molts coneixien ja l'existència d'aquest indret màgic on hem anat aquest dijous, però per a mi ha estat tota una descoberta. Es tracta del Far de Sant Sebastià, a la localitat de Palafrugell. Aquest far, d'una singular bellesa i construït el 1857, durant el regnat d'Isabel II, està enclavat sobre un turó enfilat a la costa mediterrània: la muntanya de Sant Sebastià de la Guarda. És el far amb més abast de la costa catalana, la seva llum es pot albirar des de 59 kilòmetres mar endins!

Les vistes des d'aquí i sobre la badia de Llafranc resulten formidables, fins i tot en un dia plujós i amb vent, com malauradament ens ha tocat avui. Però la bellesa del far i el seu entorn ens ha captivat a tots, i el bar del restaurant "El Far" ens ha salvat d'un bon refredat, ja que molts hem pogut dibuixar tranquil·lament asseguts des de la seva terrassa, davant d'un reconfortant cafetó.

A més, avui hem tingut alguns sketchers que han fet el seu primer dia oficial amb el grup: la Núria, que ens ha visitat des d'Andorra, l'Eloi, nascut a Breda, però que viu actualment a Noruega i ha vingut a passar uns dies al seu poble, i l'Erik, procedent del país veí, França. Així que de mica en mica anem fent gran el cercle de dibuixants urbans i rurals. Benvinguts tots!

I aquí està el resultat dels nostres esforços, magnífiques imatges que visualitzen l'enorme encant del paratge que hem triat aquest cop. Aquesta ha estat la nostra última tarda d'estiu dels dijous. A partir d'ara els dijous en trobarem al matí, adaptant els horaris a la situació climatològica i estacional, però no faltarem a la nostra cita setmanal amb els urbansketchers de Girona.

Fins a la pròxima trobada!
Reportatge: Àngels Prat