dilluns, 8 d’octubre del 2018

“Ay, ay, ay, me sabe a Calisay”...

Trobada gironaurbansketchers (i més) a Arenys de Mar.


Aquest dissabte 6 d'octubre, hem fet la Primera Trobada UrbanSketchers, al Centre Cultural Calisay d'Arenys de Mar, aquest cop l'hem muntat i ben grossa.
A les 10 del matí, amb un solet reservat per l'ocasió marinera, estava programada l'arribada de tots els participants a la sala de les Botes del Calisay, que aquest cop han vingut d'arreu: Barcelona, Lleida, Girona, Mataró, Vic, Vilassar, Badalona, Osona, Terrassa, etc. No ens voldríem deixar a ningú però voldríem esmentar especialment als companys de Dibuixemaresme, DibuixemBadalona, USKLleida i els Amics de l'Art del Maresme que, des del principi, han recolzat la idea de fer una trobada a aquest poble del Bisbat de Girona.
També un agraïment especial pel Joshema Larrañaga de "Ladrones de Cuadernos " (un "artistasso" d'Arenys com la copa d'un pi) que hem conegut i amb el qual esperem compartir moltes noves experiències. Ha sigut l'autor del dibuix impressionant de tota la cartelleria que s'ha fet per l'esdeveniment i ens ha deixat bocabadats a tots amb el seu art.

Busqueu-lo a la Biblioteca del poble amb les seves activitats per la mainada. Ell no vol ser trobat, fins i tot en això és artista.

Ha vingut una gentada que impressionava. 67 dibuixants i alguns acompanyants.
Tota una bona sketxada!
Hem rebut també una càlida rebuda per part de la Isabel Roig (Regidora de Cultura de l'Ajuntament), l'Enric Pera (responsable de Festes del poble) i en Ricard (encarregat del Calisay) que en tot moment ha estat a la nostra disposició pel que fes falta: obrir portes, atendre les preguntes de la gent.... Ells són el que han proporcionat als primers 50 inscrits una bossa de regal amb un llibre, una galeta commemorativa, una samarreta i uns imants, gentilesa de l'Ajuntament.
També val a dir que, superades les expectatives d'assistents no han faltat ni llibres ni imants pels qui els ha demanat. Una acollida espectacular de l'Ajuntament que ha estat fins i tot seguida per la Ràdio municipal del poble que ha anat parlant de l'esdeveniment durant tot el matí.
  
Estava tant ple el poble de sketchers repartits per Arenys per plasmar a les llibretes la bellesa i encant d'aquest municipi del Maresme que semblàvem un petit exèrcit de la pau amb les llibretes.
Uns, s'han quedat en el mateix Centre, d'altres han preferit plasmar el Mercat a la Riera que coincidia amb la Trobada o la Subhasta de peix a l'antiga que s'ha fet en el Patí del Calisay. I també el simpàtic Drac Arenyot, emblema del Centre Cultural, ha estat molt dibuixat.
   
  
 

   
D'altres han estat dibuixant arran de mar, en el port.


D'altres han buscat un punt més alt per fer un dibuix panoràmic.

  


 



 
Val a dir que ens han quedat molts racons com sempre sense dibuixar...
 
A les 13,30, retrobada dels participants per la foto final dels dibuixos que ha fet falta una escala per enfilar-se de tants que eren. La nostra audaç Toni ha estat a l'altura i ha escalat sense problemes com ho demostren algunes fotos.


 
També una altra escala, la senyorial i noble del Calisay ha servit per reunir als nombrosos assistents per la foto de grup.




Posteriorment, qui ha volgut s'ha quedat a dinar. Ho hem fet a l'Ateneu Arenyenc, on hem pogut gaudir d'un suculent dinar servit pel Pepe que, en cap moment, ens ha deixat d'atendre amb l'amabilitat de la gent del Maresme habitual. També hem gaudit d'una bona conversa i hem compartit les llibretes de dibuixos. Alguns han seguit dibuixant després, gaudint d'una tarda esplèndida de tardor que començava a emboirar-se, com cal a aquestes dates.

En conjunt han sortit uns dibuixos magnífics, com és ja costum, que aquí podeu veure.

I com sempre: aquí hi hem de tornar un altre dia!!!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada