diumenge, 1 de juliol del 2018

Peratallada, sol i pluja, sketching en dos actes.

Aquest passat 28 de juliol i com si es tractes d'una òpera bufa en dos actes de Verdi ambientada en l'època medieval, vàrem estar dibuixant una petita representació dels USKGirona a l'encantadora i històrica localitat de Peratallada.
Al matí, després d'un preludi de viatges en cotxes des de diferents llocs i sortejant les diverses mesures de seguretat que hi havia a la província, vàrem fer una introducció trobant-nos a la plaça de la Vila 6 sketchers... En Joan, la Rosa, la Rossy, la Juma, la Carme i en Pep ens vàrem escampar per tot el conjunt fent un veritable allegro entre les voltes, arcs i carrerons amb gust de romànic del poble durant un parell d'horetes.
 


Cadascú al seu estil es va aposentar a plasmar la vitalitat i la delicadesa del lloc ja sigui en cadires tipus Emmauelle, pedres sota les voltes o al bell mig de la plaça aprofitant que estava plena de terrasses a l'ombra que donaven un pèl de confort sota la sufocant solejada que queia.


Hem d'agrair al restaurant Sant Roc que fos tancat i no recullis ni taules ni para-sols, ja que realment ens va donar un bon refugi i un terra ideal per fer la foto finish de la mitja part que ja va donar dibuixos la mar de bonics.

 

 
I és que era el moment de l'entreacte i de repostar forces amb un dinar esplèndid i deliciós àpat que ens va servir, tot i que lentament, el Restaurant La Nau. No podia faltar un cant Coral de Libiamo Ne Lieti le Calicci ben divertit i ple de "risses" i converses genials mentre es feia el dinar per descomptat.

Com en tota bona òpera no hi podia faltar un bon drama, a mitja tarda va esclatar una tempesta, carregada de trons i aigua. Tot i això i com a uns bons sketchers no ens tira endarrere ni llampecs ni cap inclemència del temps, vàrem començar el segon acte, reunint-nos amb en Ton, la Carme Planella i Xita de Barcelona que corria per la zona i no es va voler perdre l'ocasió. Aixoplugats on bonament es podia. De nou, la terrassa del sant Roc i les voltes varen tornar a acollir a aquests dibuixants sempre disposats a fer recitatius, andantes i allegrettos amb retoladors, llapis, llibretes i qualsevol tipus de material. No va faltar fins i tot qui va dibuixar prenent-se un estupend gelat malgrat que la temperatura no era gaire calorosa precisament en aquell moment.

I va arribar el momento del finale, reunint els sketchus de cadascú i fent una bonica foto finish de la tarda al costat d'un mur de pedra, segurament aixecat fa més de 600 anys, a manera de simbolitzar Il Rigoletto per exemple.

Una jornada molt divertida i productiva que va fer aquesta simfonia de dibuixos que podeu veure a continuació. Cal que repetim fora de temporada turística una altra jornada completa a Peratallada perquè realment cada raconet del llogaret dona per fer un dibuix, però temps al temps.

 

report: Pep Serola
fotografia: Juma, Carme, Pep

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada