divendres, 23 d’agost del 2024

Tarda dibuixada a Albons

La trobada de les tardes de dibuix estiuenques dels Urban Sketchers de Girona va tenir lloc dijous passat, dia 22/08/2024, a l'encantadora localitat d'Albons, al Baix Empordà, que està situat al nord de la comarca, entre el pla de l'Empordà i el massís de Montgrí.

A més de la satisfacció de dibuixar, aquestes trobades ens permeten conèixer llocs de la nostra província que no coneixíem i que tenen racons d'immensa bellesa.
La calor de la tarda va fer que al voltant de les cinc, arribéssim lentament en petits grups envaint el centre del poble, a la plaça del qual s'aixeca l'església i el castell que ja s'esmenten en documents del segle XII. Albons és un poble molt antic, de menys de mil habitants, que no figura a les grans rutes de turisme.
Tot i que no hi ha, a les obres més conegudes de Josep Pla, una referència directa i extensa al poble, als seus carrers i racons podem trobar l'essència de l'Empordà i la gent, que el gran autor ens descriu amb la seva prosa senzilla i viva.
En una passejada ràpida pel poble, a la recerca d'un lloc que em convidés a seure i dibuixar, em va sorprendre el nombre de cases pairals que acumulen segles d'història. L'elecció va ser difícil, a causa de la forta calor, i vaig triar un racó amb una àmplia ombra i bona companyia d'altres sketchers per dibuixar el carrer que transcorre des de la plaça del poble al costat de la façana de l'antic castell.
A l'hora de la foto ens vam adonar que, a poc a poc, ens havíem ajuntat una bona colla, que havia estat dibuixant escampada pel poble. Com de costum, vam posar els quaderns a terra per fotografiar-los i ens vam fer la foto de grup. La calor ja no era sufocant i després molts van continuar xerrant, gaudint fins a l'últim moment de la tarda i resistint-se a deixar les converses de companys fins a la tarda següent de dibuix.


Crònica: Roberto Plà 
Dijous, 22 d' agost 2024

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada