dissabte, 6 d’abril del 2024

Festejant la Natura a Rupià

Rupià avui estava de festa, la Festa de la Natura. I ens hi han convidat. I allà hem anat, amb els estris  i les nostres ganes de dibuixar tot el que  ens envoltava. Donem les gràcies a la Magda que per segon any ens convida a aquest esdeveniment (l' any passat va ser els Aiguamolls de l'Empordà) i a l’Iñaki, el regidor de medi ambient, i a tot el consistori per convidar-nos a esmorzar i dibuixar. 

Rupià pertany al Baix Empordà, i la localitat està documentada des del segle XII, tot i que s’hi han trobat restes que daten des de l’època romana. Els carrers de Rupià encara respiren antigor i molts racons són dignes de ser protagonistes als nostres quaderns.


També hem conegut allà a un gran artista, però que treballa en format gegant: el muralista Swen Schmitz Coll, que pintava unes òlibes en un pany de paret a l’entrada del poble i que podeu veure a les imatges. En Swen du a terme el projecte “Enciclopèdia Mural”, i recorre tot el territori dibuixant espècies d’ocells a les parets de les viles. Podeu consultar el seu fantàstic treball a www.enciclopediamural.com. Les òlibes tenen la seva història a Rupià, i per això han quedat immortalitzades en els seus murs


Però entre l’exquisida coca amb la qual ens han obsequiat, i l’explicació de l’Iñaki sobre el mural del Swen, han passat dues hores i mitja en les que hem fet allò que més ens agrada a nosaltres: capturar el batec del poble amb els nostres dibuixos, i aquí us deixem el resultat, perquè una imatge té més valor que mil paraules!

no



Crònica: Àngels Prat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada