dissabte, 11 d’agost del 2018

Un sketcher de Bristol a les tardes d'estiu a Girona


Aquest dimecres, 8 d'agost, l'Ed d'USK Bristol ha estat l'sketcher convidat a les tardes d'estiu, a un dels llocs més emblemàtics i més visitats de Girona, l'escalinata i la porta dels apòstols de la catedral.


El punt de trobada, envoltats d'un munt de turistes, ha estat al capdamunt de les escales.


La catedral actual té tres portes principals obertes a tramuntana, ponent i migdia. La porta anomenada dels Apòstols, la de migdia, és una gran portalada construïda en tres períodes al llarg de sis segles, entre el XIV i el XX, que va tenir uns breus inicis gòtics i una culminació neogòtica, tan tardana com qüestionada, el 1975, una porta eclesial que, com és canònicament preceptiu, va començar tenint dotze apòstols, sis a cada costat. Durant la guerra del 1936, es van perdre deu de les dotze figures dels apòstols, per l'esmicolament de les figures en ser desplaçades per la Comissió de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya. Actualment solament es conserven dues al cancell de les aules capitulars.

Avui, ens faltaven els sketchers més internacionals per parlar fluidament l'anglès, perquè, pel que hem pogut comprovar l'Ed no té ni idea de Castellà ni de català, per sort la Rosetta, Holandesa de naixement, resident a Girona, però d'arreu del món (com diu ella) i que sap parlar holandès, francès, castellà, català, anglès..... l'ha informat una mica de tot plegat, tots hem intentat "xapurrejar" l'anglès i ens hem fet entendre en llenguatge "CATALANGLESINDIO" i “CATALAGESTICULAR”,  crec, que ens anem sortint prou bé
Tothom ha fet uns magnífics dibuixos, però hem quedat bocabadats amb el que ha fet l'Ed, amb molta rapidesa, tant que li ha quedat temps per arribar fins al jardí dels Alemanys, a on hi havia uns quants sketchers, envoltats d’ uns quants cérvols i daines (com diu la Montse)i mussols(com diu en Quel) també hi havia un noi que amenitzava la tarda amb una relaxant música.


Tambè ha vingut per primera vegada la Laura, una futura sketcher.

I dit això, ja només dir que ha estat una tarda ventiladeta d'estiu, no sé si era el ponent, el llevant, el migjorn o la tramuntana, o potser cap d'aquests, però ens ha acompanyat un ventet d'allò més agradable, aquest cop 22 sketchers, la majoria de Girona, una de Lloret, 3 de Barcelona,(la MAngela, laFando i la Teresa, que ja les tenim adoptades) una mig suïssa com l'Assumpció, un de Sant Marti d'Empúries, una de Vilanna, un de Palafrugell, una de Vilablareix, i un mig d'Amer i mig de Barcelona, ah i dos angelets com diu la MaryRos, la Rita i l' Èlia, les nétes de la Teresa, que han dibuixat com les que més. I pel que sembla no és la primera vegada que van a trobades, ja sabien tots els nostres rituals, que... arribem i ens saludem efusivament, tot seguit ens escampem solitàriament o amb grupets per dibuixar i quan acabem ens retrobem per fer la foto final, doncs bé, la Rita ja demanava que quan faríem la foto.
   

I com sempre després d'admirar els dibuixos dels altres (com diu en Pep) i de fer la foto final, ens hem anat a asseure a la terrassa del bar de davant la universitat de les Àligues a xerrar i "fer el toc" Ha sigut una xerradeta llarga, per part d'en Josep M. que s’ha quedat al bar del campus fins a les 10 amb l'Ed, i diu, que s’ha fet entendre amb el seu anglès macarrònic i que l'Ed ha arribat a pronunciar amb català, un moltes gràcies per tots i per tot.
report Toni Xifre
correctora: Àngels Prat
fotografia: JosepMª Farre- Teresa Ortega-

L'Ed ens ha enviat un missatge des de Bristol:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada