dimecres, 25 d’abril del 2018

A la tercera va la vençuda!


 Diumenge 22 d'abril



Un altre èxit de participació i de gaudi dibuixaire! I és que aquest cop, amb trenta-set participants, hem consolidat la trobada sketcher de Breda. De Vic, Barcelona, Terrassa, Girona, Breda... ha vingut gent d’arreu per estar junts en aqueta trobada ja clàssica. Vàrem tenir un dia esplèndid, sense massa calor ni massa fresca, així que dibuixar a l’aire lliure va ser un plaer. Després d’un esmorzar amb la coca de "El Fornet", i els obsequis i xapes distribuïts, vàrem anar per feina.

L’ambientació medieval i els antics oficis sorgits al voltant de la vida monacal, ens van acompanyar en el nostre recorregut artístic, i arreu es podien trobar sketchers, novells i no tan novells, petits i grans, asseguts en els tamborets i copsant la vida que els envoltava amb els seus llapis i pinzells
.


Fins i tot hi ha qui va practicar noves tècniques creatives, cercant en el dibuix la pau i l’entreteniment .






  


A més, avui, el plaer ha estat doble perquè ens ha acompanyat el Pep Serola , que fa temps trobem a faltar.





A Breda, mica en mica, van "desvetllant" el seu patrimoni arquitectònic, testimoni d’una època d’esplendor sota el vassallatge dels vescomtes de Cabrera. I per això, cada dia és més bonic. Ho podem veure en els magnífics dibuixos de l’església de Sant salvador, el claustre del monestir, el pati de l’abadia i la plaça del Convent.

 



"Això sí que se'n diu el racó dibuixat, sembla que des d'aquí, hi havia una vista esplèndida".

Aquest cop també hem comptat amb el patrocini de, a banda de l’Ajuntament, l’empresa Aladesk, que ens ha permès sortejar una ploma, un llapis i un retolador Lamy, i repartir a tots llibretes de notes Leuchtturm1917.
Ens ha ajudat la Paula, una petita del poble que ha oficiat de "bombo" humà.
La Rosa Castells, en Jaume Garriga i la Carme Garreta van ser els guanyadors
 

Cal destacar el preciós dibuix de la Mariona, una nena de Breda, la sketcher més jove que va participar a la trobada i va deixar el llistó ben alt .I perquè els sketchers no fem concursos, sinó segur que guanya algun premi.

Finalment, fotografia dels quaderns i del grup dibuixaires


 
Després, al "Tres Pins" ens hem recuperat amb un magnífic àpat on podem veure quina animació tenim. Vint-i-sis comensals ben avinguts amb una afició que els uneix: l’sketching.
 
Per la tarda un bon grup ha continuat dibuixant, i aquí els podem veure, tant trempats ells, mentre es concentren en les seves llibretes i quaderns.
 


Dia insuperable, per la companyia, per l’ambient, pel clima, i perquè hem fet el que més ens agrada: copsar el món dibuix a dibuix.
report Àngels prat
fotografia: Bernardo- Juma-Toni

 

1 comentari:

  1. Magnific reportatge. Gracies per tot i a tothom per el gran dia que vam passar
    Montse Fando

    ResponElimina