diumenge, 10 d’octubre del 2021

Moment Guilleries a Sant Hilari Sacalm

Ep!!!! Avui hi ha trobada d'USK Girona a Sant Hilari Sacalm, a Les Guilleries. Aquest cap de setmana s'hi celebra la Fira de Tardor. 


Una quarantena de dibuixants vinguts de diferents comarques: Gironès, Osona, Maresme, La Selva, Vallès, Barcelonès... ens trobem ben aviat a la plaça del General Moragues. L'sketcher local Bea Cruset, en nom de l'associació "L'excèntrica", i la secretària de l'associació, la Montse, ens donen cordialment la benvinguda i tot seguit se'ns ofereix un bon esmorzar.


El dia és força fresc i ennuvolat, però això no ens treu gens ni mica el neguit que portem per a dibuixar. Fem camí cap al centre del poble. Els carrers i les places encomanen calma i serenor. Les botigues i els comerços ja fa estona que són oberts i ben plens. Avui és dissabte! Cada un de nosaltres rebem dels organitzadors un bonic detall i ho agraïm sincerament. Mare meva! Hi ha tants llocs per a dibuixar; La Casa o Despatx de les Aigües, el Passeig de la Font dels Cirerers (quin nom tan bonic), la plaça de l'Església, el Balneari Font Vella, l'Ajuntament, el Museu de les Guilleries... Finalment trobo el Pati de Can Rovira i no m'ho penso més, vaig per feina. Mentre dibuixo hi ha un bon grup de canalla que fan un taller per a obtenir sabó a partir d'oli domèstic reciclat. Quina bona pensada! 

Aquestes trobades serveixen, entre altres coses, per donar a conèixer la nostra tasca a les noves generacions, que potser troben en el dibuix el seu millor mitjà d'expressió. Molta canalla passa a mirar què fem, i entre ells, alguns descobreixen que això és el que els agradaria fer de grans. Aquest ha estat el cas de la Mariela, una preciosa noieta que dibuixa com els àngels, però encara no ho sap prou. S'uneix a alguns de nosaltres i en un tres i no res retrata al seu avi, a la Rosa i al Bernardo, que ha vingut des de Cadis a compartir de nou amb nosaltres la màgia del dibuix. Tot un plaer doble: retrobar-nos amb el Bernardo i despertar el cuc de la Mariela!!!



A l'hora concertada, tots fem cap a la plaça per compartir xerrameca i dibuixos i fer-nos, ben macos, la foto final. Enhorabona per aquesta trobada i ja espero la següent. 
crònica: Joan Dotras (amb un paràgraf d'Àngels Prat)
fotografia: Jaume, Juma, Bernardo, Toni
dissabte, 9 d'octubre 2021



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada