dissabte, 7 d’agost del 2021

27 sketchers a Sant Martí Vell, dijous dia 5 d'agost.

Sant Martí Vell està situat al nord del massís de les Gavarres. Per uns forma part del Gironès i per altres de l'Empordà, però el que val és que ja se'n tenen dades des de l'any 1035 que fan referència a un antic castell del qual no se'n conserva res, tot i que podria ser que l'església en fos l'antiga capella.

El paisatge que envolta Sant Martí Vell és típic de les Gavarres i està regat pel Rissec i la Riera de Sant Martí. Malgrat la bellesa de l'entorn, tots vàrem quedar encisats pel poble i els seus carrers.

Ens repartírem per tots els racons per dibuixar. Carrers, carrerons, portals, arcades, xemeneies, la cúpula de l'església, uns ocells de ferro i fins i tot els troncs recaragolats d'una glicina.

Però si ens crèiem que érem els únics enamorats de les històriques pedres del poble anàvem ben equivocats. Resulta que la senyora Elsa Peretti, joiera de Tiffany, va estar molt vinculada a Sant Martí. Se'n va enamorar veient una foto del poble. Aleshores, va anar comprant cases i ha col·laborat en la restauració de l'església i bona part del poble. Hi va viure molt feliç i apreciada pel veïnat.

No s'acaben aquí les curiositats, ja que el dia 8 d'agost del 1958 a Sant Martí s'hi va celebrar l'enllaç matrimonial entre Gala Éluard i Salvador Dalí.

Nosaltres, vàrem dibuixar, dibuixar i dibuixar, ja que costava quedar-se només amb un racó del poble. El temps ens va fer costat i de la companyia i bon ambient, no cal ni parlar-ne. Una tarda d'estiu dibuixada d'allò més agradable.
I, com sempre que ens és possible, alguns sketchers vàrem acabar la jornada amb una visita a l'únic bar del poble, la terrasseta del restaurant Sant Martí, per refrescar les goles i canviar impressions. Una altra magnífica tarda d'estiu que ens enduem cap a casa!

Crònica: Marina, Teresa, Àngels
Fotografia: Rossy, Nuri, Glòria, Toni, Marina, Àngels

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada