dilluns, 17 de desembre del 2018

Trobada de luxe, la fortalesa de Sant Julià de Ramis, un espai cultural per acabar l’any


Dissabte 15 de desembre, a 2/4 de 10, gairebé tots, ben puntuals, ja estem aparcats i a punt per entrar en el lloc triat per fer l'última trobada de l’any, a DOR MUSEUM, La Fortalesa de Sant Julià de Ramis, Muntanya de Sants Metges.



A les 10 puntual la Gemma López, directora del Museu ens ha obert les portes i ens ha explicat part del magnífic edifici, i amb un fullet a les mans i un adhesiu que ens ha aixecat l’ego, hem entrat amb moltes ganes de veure i dibuixar.
 




Un dels detalls més dibuixats ha estat “els fills de Mart” Jaspi vermell amb veta de quars, que conté inclusions de cristalls de pirita i d’altres metalls, procedent del Kalahari sud. La més gran de totes va sortir d’un sol bloc de 5 tones. L’esfera sola ja pesa 1500kg i té 1m de diàmetre.


DOR Museum, Museu de Joieria i Centre d’Art, aixopluga diferents instal·lacions, com  L’Espai Quim Hereu, impressionants quadres, cal destacar la trilogia Estrambòtica” observa, gaudeix, imagina, cadascú de nosaltres és estrambòtic a la seva manera perquè tots vivim en la dualitat del seny i la rauxa, aquest és el meu espai i el comparteixo amb tu perquè te’l facis teu i el preservis per a l’eternitat” això és el que posa en Quim a la seva presentació de L’estrambotisme.



La botiga (on més d'una s’ha firat)


la Cúpula




Viu una experiència, és el que posa el fulletó que ens han donat a l’entrada, i sens dubte, ens ha resultat una experiència d’allò més gratificant, una combinació de joies, cultura, gastronomia, art, natura i impressionants i sorprenents espais, un plaer poder dibuixar dintre d' aquest espai i compartir-ho amb tots.





i el restaurant (de la mà del Xef Jordi Cruz).



Moltes gràcies sketchers de Terrassa, Maresma, Sabadell, Vic i de tota la província de Girona, i moltes gràcies Gemma López, pel teu encant i per deixar-nos gaudir d’ aquests espai.


Pel nou any li demanarem moltes trobades i molts més espais com aquests per poder seguir gaudint i dibuixant
report. toni Xifre
fotografia : Juma Delgado - Carlos Ortega - Rosetta Brandsma  - Rossy Aguilera - Tura Bosch - Àngels Prat









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada