dilluns, 14 de maig del 2018

Dibuixem la Peralada medieval , dissabte 12 de maig





El temps que tindriem en aquesta primera trobada a Peralada no estava massa clar. Durant la setmana s'havia anat anunciant l'arribada d'un front que ens portaria plujes intenses acompanyades d'una baixada de la temperatura. A primera hora del matí gran part de l'Alt Empordà s'ha despertat cobert d'una espessa boira. Però malgrat els mals auguris el sol ha volgut sortir per mostrar-nos l'atractiu poble de Peralada amb tot el seu esplendor.


A partir de les dos quarts de deu els dibuixants hem anat arribant al Centre Cultural Sant Domènec, actual oficina de turisme de Peralada a la Plaça Peixateria del centre històric. Al entrar ens han obsequiat amb una xapa i un llapis que tots ens moriem de ganes de començar a utilitzar. Al pati interior del centre ens esperava un magnífic esmorzar i l'alcalde Pere Torrent ens ha donat la benvinguda.


 En Miquel de l'Ajuntament ens ha parlat de Ramon Muntaner, cavaller i escriptor nascut a Peralada el 1265, i de Na Mercadera, la famosa heroïna d'una de les seves cròniques. Segons la llegenda, els francesos havien posat setge al poble, fet que dificultava la vida quotidiana dels veïns que no podien accedir als horts de les afores. Na Mercadera tota decidida, va voler sortir a collir unes cols i es va vestir d'home armada amb llança, espasa i escut. La valenta heroïna va topar-se amb un soldat francès que va retenir i entregar al rei Pere.


Cap a les 10 ens hem anat escampant pels diferents racons del poble: carrerons, portalades medievals, placetes, patis etc....


 
 

Alguns ens hem quedat a dibuixar al recinte de Sant Domènec, on hi han les restes del claustre romànic d'un antic convent dominic.






  

A partir de les dotze alguns han pogut entrar al recinte del castell i dibuixar la seva característica façana amb grans torres tota coberta d'heures.
 



Cap a dos quarts de dues ens hem retrobat al pati de l'oficina de turisme per mostrar els nostres treballs i fer les fotos de rigor. Els més de quaranta dibuixos realitzats durant el matí ens han mostrat formats, temes, estils i tècniques molt variades. Son inspiradors i transmeten frescor, creativitat i talent.











 

Després de dinar alguns hem tornat al centre històric per seguir dibuixant ...fins que finalment la pluja ens ha fet fora.


 Hem estat molt contents de dibuixar amb 8 nous sketchers, entre ells 4 de França




 



Molt agraïts a l'Ajuntament de Peralada i especialment al Miquel per la bona acollida. També a la Mar, la periodista de diversos mitjans que ens ha entrevistat i ha documentat la trobada juntament amb el Miki, el fotògraf.






report: Aleix Pons
fotografia: Josep Mª - Aleix-Àngels- Rosa-Agusti-Pep- Juan-Juma

3 comentaris: