dilluns, 9 d’octubre del 2017

Un matinal d'Urban Sketching transforma la Casa de l'Abat de Llançà

Dissabte 7 d'octubre 
Trobada USK  a Llançà en motiu de les Jornades Europees del Patrimoni

Camps de cap d'ase amb notes de farigola
Aromes que recorden la matafaluga i el fonoll
Gust salat de Mar d'Amunt vorejat per roques color de fum
La Vila de Llançà s'obre pas en aquest paisatge

La Cristina d'Ecoturisme Empordà ens reb carinyosament i ens permet descobrir el Llançà medieval .
El primitiu recinte emmurallat dominat per la torre romànica que havia estat el campanari d'una esglèsia ara desapareguda.  El Castell-Palau de l'Abad, construcció  originariament del S. XI però molt reformat i convertit ara en vivenda particular.
Hem conegut a la Mireia , també Sketcher que col.labora en l' organització i ha disenyat el cartell promocional de la jornada.
Guiats per en Carles, un del organitzadors , recorreguem diferents estances del Palau. Ens explica que antigament era la casa d'estiu de l'Abad de Sant Pere de Roda, on hi passava llargues temporades i on hi impartia justícia.

Una primitiva presó tancada a pany i clau... no cal despertar antics torments, ens reafirma la història.
Ens sorprèn un recinte abovedat que havia estat una capella on encara s'hi conserven ruscs d'abelles que en algún temps havien estat productius.
El pati, governat per una glicina espectacular omple d'ombra l'entrada. Allà hi podem veure molt ben instal.lada a la Rosa fent de les seves... és a dir, dibuixant. També la Montse.


Atravessant el magnífic portal entrem en un pati interior encantador on alguns de nosaltres, la  Sinforiana, la Tere... esmolen els llapis.



Una visió general del Palau molt particular ens l'ofereixen en Pais i l'Àngels, l'Aleix, la Teresa i en Roberto . En Juan li dona la volta i s'inspira en una porta vella de la part posterior.



A la plaça del poble l'Esglèsia de Sant Vicenç  S. XVII- XVIII  també té força requesta, Rossy, Juma , Teresa, Rosetta ... ens en  deixen mostres .



En aquesta ocasió contem també amb Palmira Bea que ve molt ben acompanyada,  amb Berta Sastre,  Gemma Riba,  Fabio Castro  i  un sketcher molt primerenc, en Bernat, que ens sorprèn amb l'originalitat dels seus dibuixos.



Després de passar una bona estona dibuixant el que ens va impressionar, Ecotastets de l'Empordà ens ofereix un aperitiu acompanyat d'una cervesa de producció artesana local.



Novament la Cristina ens acomiada molt dolçament oferint-nos un pot de mel ecològica de la Cooperativa d'abellaires d'Empordà.


Agraïts al poble de Llança,  tornarem!
report: Montse Gispert

   
Clikeu l 'enllaç per veure més informació i fotografies:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada