dissabte, 27 de juliol del 2013

Miquelets de Girona

Avui l'Associació Cultural Gironina de Reconstrucció Històrica - Miquelets de Girona, a presentat, el regiment de Sant Narcís de la Guerra de Successió.

L'acte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona, reviu el cerimonial, tal i com es va fer el 28 de Juliol de 1713, quan es va crear el regiment de Sant Narcís, austriacista, que lluità al setge de Barcelona durant la Guerra de Successió. Els membres d'aquest regiment, decidiren restar a Catalunya lluitant amb els catalans, un cop les tropes austriacistes estrangeres, marxaren de Catalunya, un cop signat el tractat d'Utrech.


El regiment, format per tropa majoritàriament alemanya i oficialitat catalana, provenia del regiment Kaulbars, d'origen alemany, i que va ser guarnició austriacista de la ciutat de Girona el 1705-1706, record pel qual duien el patró de Girona al seu estandart. Cal tenir en compte també que la presència de militars alemanys a Girona té orígen a finals del segle XVII. Avui en dia, en tenim en l'arquitectura de la ciutat la caserna dels alemanys situada dins dels Jardins del mateix nom en un dels indrets més bells del Barri Vell de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada